1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Baltic Tours lennupiletite müük eksootilistesse paikadesse kasvas enam kui 100%
Baltic Tours lennupiletite müük eksootilistesse paikadesse kasvas enam kui 100%

Baltic Tours lennupiletite müük eksootilistesse paikadesse kasvas enam kui 100%

Baltic Tours kasvatas lennupiletite müüki neljandiku võrraEesti vanim reisibüroo Baltic Tours kasvatas 2013. aastal lennupiletite müüki neljandiku võrra. Müügikasvu toetasid nii lennufirmade sooduspakkumised kui ka võimalus lennata uutesse eksootilistesse sihtkohtadesse.

Amadeus Eesti andmetel kasvas eelmisel aastal lennupiletite müük Eesti turul 11,35%, Baltic Toursi tulemus oli ligi 2 korda turu keskmisest parem.

“2013. aasta populaarseimad sihtkohad olid Saksamaa ja Venemaa, kuhu Baltic Toursi pikaajalised kliendid sõidavad regulaarselt ärireisidele. Rohkem kui 100% tõusu täheldati lennupiletite müügis sellistesse eksootilistesse piirkondadesse nagu Jamaika, Filipiinid, Argentiina, Saudi Araabia, Sri Lanka, Malaisia, Tai,” rääkis Baltic Toursi müügijuht.

Lennufirmade sooduskampaaniad suurendavad nii lennupiletite müüki kui ka meelitavad kliente nendesse sihtkohtadesse, mis tavapäraselt ei ole müügihitid. Margit Lõiv meenutab näitena aastatetagust Lufthansa kampaaniat, mil 4000-kroonise lennupiletiga avanes paljudel eestlastel võimalus avastada enda jaoks Lõuna-Ameerikat.

“Lennufirmad on muutnud märkimisväärselt hinnapoliitikat – varasemalt oli nädalalõppu sisaldav edasi-tagasi pilet soodsam kui kaks ühe suuna piletit ning pileti hind sisaldas nii pagasit kui ka sööki-jooki lennuki pardal. Täna on paljude lennufirmade piletihinnad ühe suuna põhised ning hoolega tuleb järgida pagasi ja toitlustamisega seotud tingimusi, mida tihtipeale pakutakse lisatasu eest. Kadunud on ka hindade kalkuleerimine hinnatabelite järgi ning käsitsi paberpiletite kirjutamine,” lisas Lõiv.

Online piletimüügil ja reisibüroost piletite ostmisel on mõlemal omad plussid, räägib Margit Lõiv.

“Online piletiportaal Lennujaam.ee on sobilik palju reisinud ja ise planeerida tahtvale inimesele. Kui marsruut on teada ja ümberistumisi vähe, saab sealt ideaalselt endale sobivad lennud välja valida. Kui tahetakse aga planeerida pikemat reisi, rohkemate ümberistumiste või peatustega teel, siis tavaliselt pöördutakse reisikonsultandi poole, kes sobivaima marsruudi välja käib ja erinevad kombinatsioonid kokku paneb,“ selgitas Lõiv.

Head Uudised GoodNews