1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Avasta Lõuna-Aafrika mitmenäolist palet!
Avasta Lõuna-Aafrika mitmenäolist palet!

Avasta Lõuna-Aafrika mitmenäolist palet!

Lõuna-Aafrika Vabariik on sihtkoht neile, kes otsivad midagi erilist – kohta, mis jääks kaugele tšarterlendudest ja massiturismist. LAV on läbi teinud arengu ning kunagi vaid metsiku loodusega kaetud riigist on saanud põnev kombinatsioon kaasaegsest tsivilisatsioonist ja puutumatust loodusest. LAV pakub reisijale erilisi elamusi. Loomulikult tasub külastada erinevaid rahvusparke, kus saab osa võtta safaritest nii päeval kui ka öösel. Veinisõpradel tasub sõita avastama Lõuna-Aafrika kuulsaid veinikeldreid  lõunarannikul. Garden Route ja Panorama Route pakuvad maalilisi vaateid ja sobivad ideaalselt omal käel rendiautoga avastamiseks. Oma vapustava looduse ning inimestest õhkuva soojusega ei jäta Lõuna-Aafrika kedagi külmaks.

Millal külastada?

Parim aeg Lõuna-Aafrika külastamiseks on novembrist märtsini, mil seal on suvi. Aga ka kevadel ja sügisel on omad võlud: kevadel on Aafrika õites ja sügis-talvisel ajal näeb safaril kõige rohkem loomi.

Tegemist on individuaalreisiga. Allpooltoodud pakett ja hind on kokku pandud näidise ja soovitusena. Võimalusi reisi kombineerimiseks on lõputult.

Reisi kõrghetked:

Johannesburg, luksuslik safari Krugeri Rahvuspargis, rannapuhkus maapealses paradiisis St. Lucia märgalal Thonga Beachil, Durban.

BalticTours’is algab hind eksootilisse Aafrikasse alates 2480 EUR-st.

Hind sisaldab:

  • 2 ööd majutust Johannesburgis Town Lodge Sandton Graystone 2*  
  • 3 ööd majutust  Rihno Post Safari Lodge 4*
  • toitlustus 4 x päevas Rhinos
  • hommiku- ja õhtusafarid (4t) Krugeri rahvuspargis kogu Rhinos peatumise aja jooksul
  • educational walk Rhinos päevasel ajal (2t)
  • 5 ööd majutust Thonga Beach Lodge 4*
  • toitlustus 3 x päevas Thongas
  • päikeseloojangu kruiis Sibaya järvel
  • süstamatk Sibaya järvel

Transfeerid:

  • lennujaamast Johannesburgi hotelli
  • Mapumalanga lennujaamast Krugeri rahvusparki ja tagasi
  • Mabibi lennujaamast Thonga Beach Lodgesse
  • Sodwana Bayst Richard Baysse.

Siselennud:

  • Johannesburg – Krugeri rahvuspark (Pelican Air)
  • Krugeri Rahvuspark  – Sodwana Bay (Isibindi hotelliketi eralennuk).

Lisatasu eest:

  • lennud Tallinn – Johannesburg – Tallinn
  • programmis mainitud soovituslikud ekskursioonid
  • lisaööd Durbanis
  • siselend Johannesburgi

Kuidas kohale sõita?

Tallinnast saab LAV-i kõige kiiremini Lufthansa lennukitega (ümberistumisega Frankfurdis). Lennatakse nii Jonhannesburgi kui ka Kaplinna.
Teine võimalus on sõita soodsalt Air Namibia lennukitega. Nende lendude lisaväärtuseks on tasuta vahepeatus Namiibia pealinnas Windhoekis. Tallinnast tuleks lennata Estonian Airiga Frankfurti ning sealt edasi Air Namibiaga läbi Namiibia. Lennata saab ka LAV-i kahte suurimasse linna Johannesburgi ja Kaplinna.

NÄIDISPROGRAMM:

Johannesburg

Saabumine Johannesburgi, transfeer lennujaamast hotelli (sõiduaeg ca 30 min.)
2 ööd majutust hotellis Sandton City Lodge

Hotell asub Johannesburgi vaikses ja rohelises aedlinnas Sandtonis. Hotellis on 160 tuba, ilus roheline aed päiksevõtuterrassi ja basseiniga. Mõneminutilise sõidu kaugusele jäävad kuulus Nelson Mandela väljak ja Village Walk kaubanduskeskus.

Soovituslik ekskursioon: Johannesburgi linnaekskursioon koos Soweto külastusega, 6h

  

Ajalugu

Johannesburgi ümbrus on olnud asustatud juba miljoneid aastaid. Sealt on leitud ka australopiteekuste  jäänuseid. Tuhandeid aastaid elasid siin bušmanite rändhõimud kiviaja tasemel. 1060.ndatel aastatel  saabusid siia bantud, kes tõrjusid bušmanid välja. Bantud elasid rauaajas: neil olid koduloomad, nad harisid põldu, kasutasid metallist  ja savist  esemeid ning elasid paikselt korrapärastes külades. 19.sajandil  saabusid piirkonda üksikud eurooplased, kuid neid oli seal vähe. 1880.ndatel aastatel algas kullapalavik – inimesed voolasid siia Põhja-Ameerikast, Suurbritanniast ja mujalt Euroopast. Mustanahalised tõrjuti välja ja maa hind tõusis kõvasti. Maaomanikud olid buurid, mis tekitas vastuolusid Suurbritanniaga ning viis lõpuks Teise buuri sõjani. Buurid said selles lüüa ja kogu piirkond läks Suurbritanniale. Aastal 1910  moodustati Lõuna-Aafrika Liit. Mitte-eurooplased pagendati ning neil lubati elada ainult kindlates piirkondades ja töötada vaid madalamates ametites. Need diskrimineerivad seadused lõpetati 1994.aastal.

Meelelahutuskeskused

Johannesburgis tasub kindlasti külastada turistide paradiisina tuntud Sun City meelelahutuskeskust, mis on kunstlikult ehitatud väike linnake kümnete hotellide, basseinide, loodusparkide ja golfiväljakutega. Lisaks sellele tasub Johannesburgis külastada võimsaid teemandi- ja kullakaevandusi, millest said alguse riigi majanduslik tõus ja kiire areng.

Krugeri rahvuspark

Peale Johannesburgi jätkub reis seiklusega Krugeri Rahvuspargis. Lennud on sinna Federal Airiga, vaata lisainfot siit>>

Krugeri rahvuspark asub Lõuna-Aafrika Vabariigi  kirdeosas Mpumalanga  provintsis ning on oma praeguse nime saanud LAV presidendi Paul Krugeri järgi. Looduskaitseala suurus on 18 989 ruutkilomeetrit – see on nii suur, et põhjalikuks läbimiseks läheks vähemalt kolm päeva. Igal aastal käib seal üle 1,3 miljoni külastaja. Rahvuspargis on 336 liiki puid, seal elab 49 liiki kalu, 34 liiki kahepaikseid, 114 liiki roomajaid, 507 liiki linde ja 147 liiki imetajaid. Suurimaks vaatamisväärsuseks peetakse “suurt viisikut”: lõvi, leopard, elevant, pühvel ja ninasarvik.

3 ööd majutust luksuslikus safari hotellis Rihno Post Safari 4*

  

Rihno Post Safari Lodge on 16 voodikohaga lodge, mis asub Krugeri pargis, Mutlumuvi jõe ääres 12 000-hektarilisel looduskaitsealal. Majutuse hinna sisse kuuluvad lahtiste safaridžiipidega hommiku- ja õhtusafarid, mille käigus on võimalik näha suurt viisikut. Lodge on ehitatud looduslähedaselt ning sulandub ümbrusega. Igas luksuslikus sviidis on omanäolised ja muljetavaldavad dekoratsioonid magamistoas ja avatud vannitoas ning safari-stiilis välidušš. Suur rõdu mugavate päiksetoolide ja minibaariga avaneb otse jõesängi, kus võib tihti näha loomi janu kustutamas. Rihno Post Safari pakub külalistele võimalust valida toidu kõrvale meelepärased veinid suurest veinikeldrist.

  

Rannapuhkus Sodwana Bay rahvuspargis

Pärast tutvumist Aafrika metsiku loodusega on aeg veeta lõõgastavad päevad maapealses paradiisis Lõuna-Aafrika randadel. Transfeer Rihno Post Safari Lodge’ist, Krugeri Rahvuspargist tagasi Mpumalanga lennujaama ja sealt 2-tunnine tšarterlend Thonga Beach Lodge’isse Mabibi lennujaama.

  

Sodwana Bay Rahvuspark asub Kwazulu Natal, Greater St. Lucia märgala rannikul, 150 km kaugusel Mosambiigi piirist ja on tuntud tänu kalandusele ja suurepärastele sukeldumis- ja snorkeldamisvõimalustele. Rannikul on pikad puutumatud valged liivarannad ja parimad Lõuna-Aafrika korallrahud, mis on looduskaitse all, kuid on siiski avatud külastuseks ja snorkeldamiseks turistidele. Tänu suurepärasele kliimale ja erilisele floorale ning faunale on Sodwana Bay tuntud sukeldumise sihtkoht üle maailma. Suvel käivad mitmed haruldased kilpkonnaliigid rannal munemas. Korraldatakse giidiga ekursioone nii ranniku ääres asuvasse vihmametsa kui ka päikseloojangu safarisid lähedal asuva Sibaya järve äärde, kus elab 1800 korokodilli ja 2200 jõehobu.

Majutus 5 ööd Thonga Beach Lodge 4*

Thonga Beach Lodge asub vihmametsas pikal puutumatul erarannal, suurepärase vaatega India ookeanile ning ümbritsevatele liivadüünidele. Avarad eksootilises stiilis ehitatud majakesed avatud elu- ja vannitoaga asuvad piimapuudega kaetud rannikul ja omavad väljapääsu otse randa. Restoran ja baar on ehitatud veidi kõrgemale, et nautida ookeanivaadet hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi ajal, mis kõik kuuluvad hinna sisse. Majutus sisaldab ka tasuta sukeldumis- ja snorkeldamisvarustust ning veespordivahendeid, samuti päikeseloojangukruiisi koos suupistetega Sibaya järve ääres või süstamatka järvel. Hotell pakub mitmeid huvitavaid tegevusi ja ekskursioone . Thonga Beach Lodge sobib suurepäraselt mesinädalate veetmiseks!

  

Hotelli transfeer Sodwana Baylt 250 km kaugusele Richard Baysse ja sealt lend Johannesburgi. Alternatiivina pakume välja transfeeri 480 km kaugusele Durbanisse, kus on võimalik nautida veel paar päeva aktiivset suurlinnaelu, enne kui naasete kojulennuks Johannesburgi.

Durban

Durbanis on kõik võimalused aktiivseks rannapuhkuseks. Durban on kõige soojema kliimaga piirkond Lõuna-Aafrikas, mis asub India ookeani kaldal. Durbani linna nimetatakse kohalikuks Indiaks, kuna seal elab 90% kogu riigi indialastest. Mošeed annavad oma suuruse, värvirikkuse ja kaunistustega Euroopasse ehitatud indialaste pühakodadele silmad ette. Durbanis on ka kesktalvel ca 30 kraadi sooja ja suurepärane ilm rannas päevitamiseks. Suurim randade, hotellide ja restoranide kompleks on Waterfront.

 

Tingimused:

Võimas loodus, imeilusad linnad ja sõbralikud inimesed – see ongi Lõuna-Aafrika Vabariik!

Head Uudised GoodNews