1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Alates tänasest! Lux Express viib Tallinn-Kuressaare liinil bussipileti alghinna 5 euroni
Alates tänasest! Lux Express viib Tallinn-Kuressaare liinil bussipileti alghinna 5 euroni

Alates tänasest! Lux Express viib Tallinn-Kuressaare liinil bussipileti alghinna 5 euroni

jaz_597024Alates tänasest läheb Lux Express Tallinn-Kuressaare liinil üle dünaamilisele hinnastamisele, mis tähendab bussipileti alghinna olulist langust.

Paindlik hinnastamine toob Tallinn-Kuressaare liinil bussipileti alghinna alla kuni 5 euroni ning bussipiletite hind hakkab kasvama nõudluse ja bussitäituvuse suurenedes. Seni kehtis kõikides Lux Expressi bussides pileti täishind 16 eurot.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul saavad nüüd paljud reisijad võimaluse sõita Saaremaa ja mandri vahel senisest tunduvalt soodsamalt ning selline muudatus on saarlaste poolt kaua oodatud. “Reegel on lihtne – bussireisi planeerides tasub piletid eelmüügist ära osta, sest nii on võimalik saada ka parim hind. Viimase hetke otsustajad maksavad aga rohkem,“ selgitas Saarpuu.

Viieeurone bussipileti alghind on ka kõige madalam hind Tallinn-Kuresaare liinil ning sellele ei kehti muud lisasoodustused. Dünaamilise hinnastamise puhul on järgmisteks piletite hindadeks 9, 12 ja 16 eurot ning nendele hindadele kehtivad ka ealised ja lojaalsusprogrammist tulenevad soodustused. Soodsate piletite saadavus sõltub nõudlusest ja väljumise ajast. Dünaamiline hinnastus ei kehti bussijuhilt piletit ostes, sellisel juhul kehtib maksimaalne täishind.

Vahepeatuste hindades muudatusi ei toimu, sest Lux Expressi juhi sõnul on muudatus suunatud eelkõige nendele reisijatele, kes sõidavad Lux Expressiga Saaremaalt mandrile ja selle eesmärgiks on teha pikk sõit klientidele võimalikult soodsaks.

Lisaks soovitab Saarpuu osta bussipiletid alati eelmüügist, sest ainult siis saab klient olla kindel, et soovitud reisile on vabu kohti, mida vahetult enne reisi alati garanteerida ei saa. “Kui sageli kardetakse internetist ostetud piletite puhul piletite printimist, siis Lux Expressi pileteid ei ole vaja välja trükkida. Kui on ostetud nimeline pilet, sobib bussi sisenemiseks ID-kaart või PINS kaart ja ka elektrooniline pilet,” rõhutas ta. Kõige soodsamad piletid on saadaval ainult Lux Expressi kodulehelt ostes.

Lux Express kasutab dünaamilist hinnastamist juba varasemalt nii oma rahvusvahelistel liinidel kui ka Eesti sisestel Tallinn-Tartu, Tallinn-Narva ja Tallinn-Pärnu liinidel. Bussifirma juhi sõnul on reisijad nii Eestis kui ka mujal paindliku hinnastamise hästi omaks võtnud ja tagasiside on positiivne.

Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis pakub reisijatele mugavaimat bussisõitu kogu regioonis. Lux Express bussides on personaalne puutetundliku ekraaniga meelelahutusseade ning iga istmepaari juures on ka elektriseadmete laadimisvõimalus (220 V). Lux Expressi bussides on mugavad reguleeritava seljatoega istmed ja rohkelt jalaruumi. Iga iste on varustatud turvavööga. Kõikides bussides on tasuta WiFi, kliimaseade ja WC.

Head Uudised GoodNews