1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Alates homsest saavad Eesti kodanikud turismi eesmärgil viisavabalt Taisse reisida
Alates homsest saavad Eesti kodanikud turismi eesmärgil viisavabalt Taisse reisida

Alates homsest saavad Eesti kodanikud turismi eesmärgil viisavabalt Taisse reisida

UrmasPaet
Urmas Paet

24. jaanuarist saavad Eesti kodanikud reisida Taisse turismi eesmärgil viisavabalt ning viibida seal järjest viisata kuni kolmkümmend päeva.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Tai Eesti inimestele populaarne turismisiht ning viisavabaduse saamiseks on aastaid tööd tehtud. „Loodetavasti aitab viisavabadus lisaks turismisuhete ja inimestevaheliste kontaktide arendamisele edendada ka Eesti ja Tai vahelisi majandus- ning kultuurisidemeid,“ sõnas välisminister.

„Samas tuleb arvestada praegust pingelist poliitilist olukorda Bangkokis ning olla ettevaatlik,“ lisas välisminister.

Paeti sõnul jätkab välisministeerium tööd selleks, et riikide arv, kuhu Eesti kodanikud saaksid viisavabalt reisida, suureneks veelgi. Eesti kodanikud saavad nüüdseks viisavabalt reisida rohkem kui 100 riiki. Viimati lisandusid viisavabade reisisihtkohtadena Tai, Armeenia ja Kõrgõzstan.

Tai valitsus tegi 27. augusti 2013 kabinetiistungil põhimõttelise otsuse loobuda viisanõudest Eesti kodanike suhtes. Tai välisminister Surapong Tovichakchaikul andis sellest otsusest teada kohtumisel välisminister Urmas Paetiga Tallinnas 7. septembril 2013. Tai siseminister kirjutas viisavabastusotsusele alla 7. novembril 2013 ning ametlik teadaanne avaldati selle kohta 25. detsembril 2013.

Head Uudised GoodNews