1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. AHHAA, ÜLISALAJANE! Ka sinust võib saada salaagent!
AHHAA, ÜLISALAJANE! Ka sinust võib saada salaagent!

AHHAA, ÜLISALAJANE! Ka sinust võib saada salaagent!

Ülisalajane

Ära seda nüüd maha maga! AHHAA teaduskeskuses võib ka sinust saada salaagent.

AHHAA teaduskeskuse eesmärk on väärtustada õppimist, pakkudes kõigile avastamisrõõmu. Keskuse põhiülesanne on teaduse tutvustamine laiale avalikkusele ja praeguseks on AHHAA üritusi külastanud enam kui kolm miljonit igas vanuses inimest. Põhiline meetod on “käed-külge”-näitused, kuid tegutseda saab ka planetaariumis, töötubades ja teadusteatris.

Kuni 17. aprillini 2016 on  teaduskeskuse uksed avatud spioonimaailma telgitagustesse, kus saab proovida just neid võtteid, mida päris salaagendid oma töös kasutavad.

Ülisalajane2

Ülisalajane4

Ülisalajane3

Ülisalajane5

Heade uudiste portaali toimetus soovitab antud ülisalajase perereisi teaduskeskusesse kindlasti ette võtta, sest spioonimaailma telgitagused on põnevad igaühele. Kohapeal avaneb võimalus murda lahti krüpteeritud koode ja saada seeläbi informatsioone, õppida liikuma nähtamatult, pugeda läbi laseritega varustatud salasissepääsust ning lahendada müsteeriume ehtsate spioonivõtetega.

Ülisalajane10

Ülisalajane11

Ülisalajane12

Spiooniteemalist näitust ei tohiks aga kindlasti maha magada need, keda vähegi köidavad seiklusromaanid, saladetektiivide tegemised või kriminalistikaga seotu. Kohapeal ootab külastajaid 42 interaktiivset spioonieksponaati.

Ülisalajane13

IMG_8630

Ülisalajane17

Ülisalajane16

Kõiki 42 avatava näituse eksponaati saab ise katsetada. Külastajatel avaneb võimalus murda lahti krüpteeritud koode ning uurida, kuidas töötab lennujaamast tuttav kohvreid valgustav röntgenmasin. Lisaks saab teada, mis on salapärane Enigma masin või kuidas on võimalik liikuda nähtamatult.

Ülisalajane6

Ülisalajane7

Ülisalajane8

Ülisalajane9

Näitus jääb AHHAAsse kuni 2016. aasta aprillini.

VAATA NÄITUST TUTVUSTAVAT VIDEOT!

Monika Kuzmina 

Head Uudised GoodNews