1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. 6 nippi, kuidas kevadel soodsalt reisida
6 nippi, kuidas kevadel soodsalt reisida

6 nippi, kuidas kevadel soodsalt reisida

Aprillis ja mais sagenevad eestlaste reisid Euroopa suurlinnadesse, kus kevadine päike paistab peajagu kõrgemalt kui kodus. Reisisihtkohana on Euroopa aga kevadel oma hooaja tipus, mis tähendab reisijale tavapärasest ka märksa krõbedamaid hindasid. Raha24 makse- ja laenuosakonna juht Aljona Mets toob välja kuus lihtsat nõksu, kuidas hoida kevadine nädalalõpu reis kenasti eelarves.

Lennupiletid osta ise, mitte büroo kaudu

Reisi planeerimist alusta alati lennupiletitest, mis on enamjaolt kõige suurem kuluartikkel. Heade hindade leidmiseks hoia silm peal Eesti reisibüroode pakkumistel, kuid ära kiirusta nende ostmisega, vaid uuri samu sihtkohti lennupileteid vahendavatelt lehtedelt nagu näiteks Skyscanner, Cheapflights, ja Momondo. Üldjuhul on ka kohalike reisibüroode pakkumised pärit just nendelt lehtedelt ning nii ei ole tarbija sunnitud tasuma reisbüroode vahendustasude eest.

Broneeri incognito

Veebilehe küpsiste toimimise spetsiifika tõttu tõusevad lennupiletite hinnad portaalides kiiresti, et jätta muljet suurest nõudlusest ning survestada klienti lennupileteid võimalikult lühikese aja jooksul broneerima. Oluline nipp on sealjuures otsida pileteid läbi incognito ehk salajase akna, kus ei ole võimalik salvestada kasutaja külastusi. Selleks ava otsingumootori uus leht ning veendu, et oled sulgenud ka kõik eelmised aknad.

Ööbimiseks kasuta majutusplatvorme

Mitmekesi reisides on kõige mõistlikum panna silm peale mõnele Airbnb või Bookingu majutusplatvormidel olevale korterile. Vali koht, mis hõlmaks endas kõik igapäevasteks toiminguteks vajaliku. Hinna sees võiks olla näiteks internet ning vahendid hommikukohvi tegemiseks või pesu pesemiseks, et hoida raha kokku mõttetutelt lisakulutustelt. Räpastele ja ülerahvastatud hostelitele eelista couchsurfingut, mis lisaks täiesti ilma rahata ööbimisele annab võimaluse kohtuda kohalike inimestega, kes on lahked jagama soovitusi vaatamisväärsuste, toidukohtade ja transpordivõimaluste kohta.

Söö rohkem kodus

Veendu, et sinu ööbimiskohas on olemas ka köök ning kõik toidutegemiseks vajalik, mis aitavad hoida kokku kolmeeuroste kohvide ja viiekümneeuroste õhtusöökide arvelt. Toiduelamuseks külasta kohalikku turgu ning küsi kauplejatelt kvaliteetse hooajalise tooraine järgi, mida kodus hiljem oma reisikaaslastele kokata. Korteri omanikult palu soovitada ka parimaid hinna ja kvaliteedi suhtele vastavaid toidukohti.

Ära kuluta takso peale

Kohaliku eluga tutvumiseks on parim viis otsustada selliste transpordivõimaluste kasuks, mida kasutavad ka kohalikud. Krõbe taksoteenus sinna alla kohe kindlasti ei kuulu. Uuri alternatiivsete transpordivõimaluste kohta ning tee selgeks, millised trammid ja bussid sõidutavad kõige paremini ööbimiskohast kesklinna. Ehk on kõige mõistlikum rentida omale paariks päevaks hoopis jalgratas?

Ühel päeval ära tee mitte midagi

Reisidel on loomulikult mõnus osta omale uus garderoob, soetada kodustele põnevaid suveniire ning tutvuda kohalike muuseumide ja vaatamisväärsustega, kuid kulude kokkuhoiu mõttes on mõistlik planeerida reisides vähemalt üks päev, kus ei kulu mitte millelegi. Sel päeval loe pargis raamatut, lõõgastu basseini ääres või jaluta mööda linna ringi. Lihtsalt puhka, seeläbi hoiad end ja oma rahakotti ettenägematute kulutuste eest.

Head Uudised GoodNews