1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. 18. septembril stardib Tallinnast elektriautode maraton
18. septembril stardib Tallinnast elektriautode maraton

18. septembril stardib Tallinnast elektriautode maraton

Elektriautode maraton 2018 stardib Tallinnast Monte Carlo poole teele järgmisel teisipäeval, 18. septembril kell 10.00 Rahvusooper Estonia eest – tänavune Electric Marathon Tallsinki – Monte Carlo toimub 17.-29. septembril ja läbib 10 riiki peatustega 37 linnas.

Ralli marsruut on sama, mis esimesel 1930.aastal toimunud rallil- Läänemere kaldalt Vahemere rannikule. Autod võistlevad kahes kategoorias –Nissan Leaf EV-d ja nn vabaklass, kus võivad osaleda kõik elektriautod.

Elektriautode maratonist võtab osa ka Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova. Abilinnapea sõnul on elektriautode maraton spordisündmus, mille laiem eesmärk on keskkonnateadlikkuse tõstmine. „Seetõttu nimetasime ka oma tiimi PÕXIT-iks ehk põlevkivi-exitiks. Tahame tähelepanu juhtida sellele, et kuniks üle 90% Eestis toodetavast elektrist pärineb põlevkivist, on siin ka kõige keskkonnateadlikumal inimesel sisuliselt võimatu väikese ökoloogilise jalajäljega elada. Näiteks ei ole elektriauto sugugi loodussõbralikum alternatiiv, kui me selle akusid räpase energiaga laeme,“ ütles Izmailova.

Monaco aukonsuli ja ralli peakorraldaja Jüri Tamme sõnul on kõik Eesti elektrisõidukite omanikud teretulnud osalema maratoni Tallinn-Pärnu etapil. „ Meie sooviks on, et stardis oleks 100 elektriautot nii Eestist kui mujalt. See on sümboolne number, et märkida 100 aasta möödumist Eesti Vabariigi ja meie naabrite omariikluse sünnist,“ märkis Tamm. „Meie eesmärgiks on propageerida elektriautot kui keskkonnasõbralikku sõiduvahendit, demonstreerida ohutut võistlemise võimalust Euroopa teedel ja loomulikult edendada koostööd kõrgkoolide, linnade, regioonide ja riikide vahel. Oma teekonnal osaleme mitmetel kultuurilistel ja keskkonnaalastel üritustel – Peenemündes toimub Usedom Music Festival, kus orkestrit juhatab Kristjan Järvi ning Hamburgi Kliimanädala avamisel.“

Eesti Post annab välja esimesele Tallinn-Monte Carlole rallile pühendatud margi ja ümbriku. Kõigil huvilistel on võimalik need endale maratoni stardipaigas soetada ja esimese päeva tempel peale lüüa. Electric Marathon 2018 patroon on Tema Hiilgus Monaco vürst Albert II.

Electric Marathon 2018 programm ja lisateave maratoni veebilehelt: http://electricmarathon.com/ ja Facebook: www.facebook.com/Tallsinki